Chat with us, powered by LiveChat
Kontakta oss direkt: 0173 300 65

Alltid hos Klockargården - Utomordentlig service

Alltid hos Klockargården:   Utomordentlig service

Om oss

Mysiga gårdshotell Klockargården


Öregrund är en pittoresk hamnstad i Norra Roslagens yttersta skärgård, inte ens 2 timmar från Stockholm. I byn finns pastellfärgade trähus med lång historia i trånga gränder runt en vacker hamn. Gårdshotell Klockargården ligger ingömd mitt i stan, bland restauranger, butiker, hamn, park & hav. Skärgården står alltid redo att upptäckas! Börja med en naturpromenad eller hyr båt, vattenskoter, kajak, sup eller cykel att upptäcka naturen med eller varför inte spela tennis eller padel på Öregrunds fina banor? Ett minne för livet är att se solnedgången i havet (enda stället på östkusten) från klipporna, kanske med en grillad korv vid en av omgivningens mysiga grillplatser. 
​​​​​​​
Frukost ingår och sommartid står vi i trädgården och gräddar våfflor åt våra gäster. Vi erbjuder middagsalternativ genom samarbete i hamnen. Kom ihåg! Det blir billigare och det finns fler rum tillgängliga när du bokar direkt på vår hemsida.
​​​​​​​Det finns tillgång till självhushåll och tvättmaskin för långtidsboende och man bokar lätt hela boendet för grupper och minikonferenser. För alla typer av specialförfrågningar så som kursgård, golf, bubbelpool,
​​​​​​​gruppbokningar, bröllop och konferenser m.m.
ring +46(0)173-30065 alt maila info@klockargarden.nu ​​​​​​​
Målet är att du ska ha en härlig vistelse på Klockargården och komma hem utvilad, berikad med aktiviteter och friska dofter av skog och hav, smaker från goda middagar i hamnen samt ​​​​​​​inspirerad av den unika miljön.
​​​​​​​
Välkommen till Öregrund!

Historia


Klockargården startade 1998 av Olle Leufven. 2018 genomgick Klockargården en generationsväxling då grundaren och motorsportsikonen Olle lämnade över till dottern Jennifer. Han finns kvar på Klockargården och fortsätter att sprida den genuina trivseln. När Olle köpte gården behövde den upprustas. Det fanns inga hotellrum och ingen butik förrän han gjorde i ordning ett rum i taget och byggde om ladan till den uppskattade inredningsbutik den kom att bli. Tillsammans med olika medarbetare har Klockargården blivit den pärla det är idag. Genom åren har det också drivits restaurang och café i omgångar.

Långt innan vi fick barn, kom vi hit för att njuta av solen som gick ner i havet, barerna och restaurangerna vid hamnen, musiken, båtarna, de pastellfärgade gamla fina trähusen, de snirkliga gränderna, stigarna och den enormt pittoreska känslan av en svunnen tid som inte kan bli mer tilldragande! Vi gifte oss här, vi hade restaurang och café här, vi hälsade på pappa som startade Klockargården och köpte ett sommarhus att tillägna somrarna vid. 

Sedan kom barnen. Då upptäckte vi smultronställen som klipporna, badplatserna, glassaffärerna med de vansinnigt många olika strösselsorterna, lekplatserna, skogen med blåbär, grodorna, ödlorna, tennisen för alla åldrar, kajakerna, seglarlägret, ridskolan, golfbanan för både stora och små, de bästa pannkakorna, vart man kan hänga utan att vara rädd för vatten eller bilar, fiskeplatserna, båtveckan, etc

​​​​​​​När vi blir äldre kan jag tänka mig att vi gör som de andra äldre paren vid havet, vi tar oss ett dopp varje dag!

Varmt välkomna att själva upptäcka denna fantastiska hamn & havspärla där solen går ner i havet. Kom och skapa egna minnen! Se "Äta, se & göra" för ett axplock av smultronställen!
Dotter och ägare Jennifer Grahn med familj & Pappa Olle - Grundare

Medlemmar i STF - Svenska Turistföreningen

Klockargården är medlemmar i Svenska Turistförenignen (STF).